Toiduainetest
Hiljutised lisatud artiklid
Pastinaak, seller ja paljud teisedki toiduained sisaldavad toksilisi psoraleene
Psoraleenid on taimedes leiduvad looduslikud orgaanilised ühendid, millel on teatud ravitoime. Nende suur sisaldus toidus võib aga probleeme põhjustada. Rikkaliku psoraleenidesisalduse poolest paistavad silma viigimarjad, aga ka näiteks seller, porgand, pastinaak, juurseller, sidrun, greipfruut, laim. Psoraleeniderikkad on ka paljud ürdid – aniis, köömen, harakputk, koriander, fenkol, till, sinep jt.
Loe edasiAedseller ja selle mõju tervisele
Sellerimahla joomine muutus populaarseks pärast seda, kui Anthony William ehk „Meditsiinimeedium“ soovitas juua igal hommikul tühja kõhuga 16 untsi ehk 473 ml varssellerimahla. Tema sõnul vähendab see põletikku, langetab kaalu, parandab seedimist, vähendab puhitusi ning aitab ka ekseemi, psoriaasi jm tervisehädade vastu. Siinkohal tuleks mainida, et Anthony Williamil puudub ametlik meditsiiniline haridus.
Loe edasi