Süsivesikud toidus & inimkehas

Hiljutised lisatud artiklid

Mida kujutavad endast süsivesikud?

Inimkeha on loodud töötama peamiselt süsivesikukütusel. Energiat saame ka valkudest ja rasvadest, kuid kõige tähtsamaks energiaallikaks on siiski süsivesikud – need annavad umbes poole meile vajalikest kaloritest. Toiduga saadavad süsivesikud võib jagada kiiresti vabanevateks ehk kiireteks ja aeglaselt vabanevateks ehk aeglasteks süsivesikuteks – vastavalt sellele, kui kiiresti need organismis imenduvad.

Loe edasi

Resistentne tärklis

Viimasel ajal kohtame uut mõistet „resistentne tärklis“ paljudes artiklites ja toitumisalastes raamatutes, ning erinevad uuringud on näidanud selle tärklisevormi kasulikkust tervisele.

Mis on resistentne tärklis ning milles väljendub tema tervislikkus?

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi