Kehakaal

Hiljutised lisatud artiklid

Glükeemiline indeks (GI) ja glükeemiline koormus (GK)

Veresuhkru tase tõuseb siis, kui süüakse süsivesikuid sisaldavat toitu. Sama kaloraažiga süsivesikuterikastel toitudel on tervise seisukohast oluline erinevus sõltuvalt sellest, missuguseid süsivesikuid nad sisaldavad. Süsivesikute eristamiseks lähtudes nende mõjust veresuhkru tasemele ongi välja töötatud kaks näitajat: glükeemiline indeks (GI) ja glükeemiline koormus (GK).

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi

Liigse kehakaaluga seotud terviseprobleemid

Liigne kehakaal on saamas järjest suuremaks probleemiks kogu maailmas. Hirmutav on lugeda statistikat. Ülekaalulisus ja rasvumine on seotud mitmete terviseriskide ja kaasuvate haigustega, samas on võimalik mitmeid haigusi kehakaalu langetamise abil ennetada või nende tüsistusi vähendada. Siia kuuluvad südame-veresoonkonna- ja metaboolsed haigused, nagu 2. tüüpi diabeet.

Loe edasi

Miks me stressiseisundis kaalus juurde võtame

Sageli kuuleme, et seoses stressiga hakkab kehakaal tõusma. On ka vastupidiseid näiteid, mil stressi või depressiooni tõttu söögiisu kaob, ning seetõttu kaal hoopis langeb. Praegu aga huvitab meid stressi mõjul toimuv kaalutõus. Selle nähtuse selgitamiseks vaatleme stressi füsioloogiat.

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi

Aita kaalulangusele kaasa mõtetega!

Usun, et paljude jaoks on tuttav olukord, kus tahe ennast käsile võtta ja kaalu langetada on suur, kuid ometi see ei õnnestu. Või kui alguses õnnestubki, siis ikka ja jälle tuleb sellel teel ette libastumisi. Oma osa võib mängida kaalu langetamiseks valitud vale dieet. Näiteks kui piirame liialt kaloraaži, võib kehal puudu jääda mõnest olulisest toitainest, ning seetõttu võibki olla raske isudele vastu seista, kuna keha tahab toimimiseks vajalikud ained igal juhul kätte saada.

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi