Kehakaal

Hiljutised lisatud artiklid

Kaalu langetamiseks valmistumine

Toitumisharjumuste ja elustiili muutmiseks valmistumine on nagu treeningkoormuse järkjärguline tõstmine. Esialgu võib tunduda, et vajalike muutustega on võimatu toime tulla, kuid nagu treeningutegi puhul, muutub see, mis esimesel korral tundus väga raske, harjutades üha jõukohasemaks. Samamoodi tuleks võtta aega uue toitumisviisiga harjumiseks ning suhtuda sellesse protsessi realistlikult.

Loe edasi

Insuliinresistentsus – kui hädavajalik hormoon ei pääse kehas enam löögile

Inimese toitumine on sõltunud loodusest ja selle rütmidest, kuid praeguseks oleme saavutanud õndsusseisundi, kus saame väga vähese füüsilise vaevaga endale suurel hulgal toitu hankida. Kahjuks aga oleme selle tagajärjel silmitsi süveneva ülekaalulisuse ning sellest tulenevate terviseprobleemidega. Insuliinresistentsus on seisund, mis on seotud II tüüpi diabeediga.

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi

Mõtteid söömishäiretest

Ainuüksi USA-s kannatab söömishäirete all 30 miljonit inimest ning iga 62 minuti järel sureb seal inimene söömishäire tagajärjel. Söömishäired on psühhiaatriliste häirete seas kõige suurema suremusmääraga. Tegemist on kurva statistikaga ning kindlasti on vaja küsida, mis põhjustab tänapäeval haigestumise kasvu.

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi

Kaalu langetamine

Kaalu langetamiseks soovitatakse ja üritatakse kasutada paljusid erinevaid dieete, aga ka toidulisandeid. Mõnikord otsustatakse kaalulangetusmeetodiks valida kirurgia. Tegelikult on kõige lihtsam ja loomulikum kaalulangetuse meetod aga tervislik toitumine. Vaatame lähemalt, mida see endast kujutab ja tutvume kaalulangetusmeetoditega, mille mõju meie tervisele ei ole hea.

Loe edasi

Glükeemiline indeks (GI) ja glükeemiline koormus (GK)

Veresuhkru tase tõuseb siis, kui süüakse süsivesikuid sisaldavat toitu. Sama kaloraažiga süsivesikuterikastel toitudel on tervise seisukohast oluline erinevus sõltuvalt sellest, missuguseid süsivesikuid nad sisaldavad. Süsivesikute eristamiseks lähtudes nende mõjust veresuhkru tasemele ongi välja töötatud kaks näitajat: glükeemiline indeks (GI) ja glükeemiline koormus (GK).

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi

Miks me stressiseisundis kaalus juurde võtame

Sageli kuuleme, et seoses stressiga hakkab kehakaal tõusma. On ka vastupidiseid näiteid, mil stressi või depressiooni tõttu söögiisu kaob, ning seetõttu kaal hoopis langeb. Praegu aga huvitab meid stressi mõjul toimuv kaalutõus. Selle nähtuse selgitamiseks vaatleme stressi füsioloogiat.

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi

Aita kaalulangusele kaasa mõtetega!

Usun, et paljude jaoks on tuttav olukord, kus tahe ennast käsile võtta ja kaalu langetada on suur, kuid ometi see ei õnnestu. Või kui alguses õnnestubki, siis ikka ja jälle tuleb sellel teel ette libastumisi. Oma osa võib mängida kaalu langetamiseks valitud vale dieet. Näiteks kui piirame liialt kaloraaži, võib kehal puudu jääda mõnest olulisest toitainest, ning seetõttu võibki olla raske isudele vastu seista, kuna keha tahab toimimiseks vajalikud ained igal juhul kätte saada.

See sisu on nähtav ainult liitunud kasutajatele.
Logi sisse Liitu
Loe edasi