Tööpäevadel toimuv toitumisnõustaja õpe algusega oktoober 2024 (läbi veebi)

Algus: 22.10.2024

Lõpp: 30.04.2026

Kohtade arv: 30

Maksumus: 2934€ (163€ kuus)

Toimumise koht: enamjaolt või üleni zoom keskkonnas

Registreerimine:

silvia@tervisekool.ee, +372 7441 340

TOIMUMISE AEG JA KOHT: Koolitused toimuvad internetikeskkonnas. Õppepäevade algus on 9.30. Õppepäeva orienteeruv lõpp on 16.00-16.30. Õppepäeva pikkus on 8 tundi, millele lisandub iseseisev praktiline nõustamine ja teoreetiline töö. 

TOITUMISNÕUSTAJA TASEMEL ÕPE KOOSNEB KAHEST MOODULIST:

  • I moodul TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED JA TOIDU VALMISTAMINE koosneb 6 õppepäevast ja sobib kõigile huvilistele, ka nendele, kes ei soovi edasi õppida toitumisnõustajaks. 
  • II moodul TOITUMISNÕUSTAJA ÕPE koosneb 30 õppepäevast ja praktikast töökeskkonnas ning iseseisvast tööst.

Vajadusel koostame individuaalse õppekava, poolte kokkuleppel on võimalik õpe läbida 1 aastaga või õppida kauem.

ÕPPEPLAAN

Täpsem õppepäevade sisukirjeldus ja lisainfo, sh registreerumise kohta, on leitav SIIT ja õppekavast. Õppekava sätestab kõik õppimisega seotu, sh teemade sisukirjeldused, õppematerjalid ja hindamismeetodid ning -kriteeriumid.

I mooduli ÕPPEPÄEVAD, NENDE TOIMUMINE & KOOLITAJAD

22. – 23. oktoober 2024
1. TSÜKKEL – TASAKAALUSTATUD TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED
1. päev. TEOORIA. Annely Soots. 
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. Triin Muiste.

19. – 20. november 2024
2. TSÜKKEL – TASAKAALUS MENÜÜ RASVADE JA VALKUDE SEISUKOHAST
1. päev. TEOORIA: TOIDURASVAD JA -ÕLID. Annely Soots 
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. Triin Muiste.

17. – 18. detsember 2024
3. TSÜKKEL – TASAKAALUS MENÜÜ SÜSIVESIKUTE SEISUKOHAST. TERVISLIK KEHAKAAL
1. päev. TEOORIA: SÜSIVESIKUD TOIDUS. Mari-Liis Väli.
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. KEHAKAAL. Triin Muiste.

II mooduli ÕPPEPÄEVAD, NENDE TOIMUMINE & KOOLITAJAD

Koolitajad ja täpsed kuupäevad kujunevad välja ca 6 kuud enne õppepäevade toimumist. Tervisekooli koolitajatega saab tutvuda SIIN.

jaanuar 2025
4. TSÜKKEL

  • 1. päev. VITAMIINID JA MINERAALAINED, TOIDULISANDID JA LISAAINED. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
    • Videoloeng “Vitamiinid” iseseisvaks kuulamiseks. Annely Soots.
    • Videoloeng “Mineraalained” iseseisvaks kuulamiseks. Sirli Kivisaar. 
  • 2. päev. PÕHITOITAINED. Pille Javed.

veebruar 2025
5. TSÜKKEL

  • 1. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 1. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
  • 2. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 2. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.

märts 2025
6. TSÜKKEL

  • 1. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 3. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE ALUSED. Triin Muiste.

aprill 2025
7. TSÜKKEL

  • 1. päev. NÕUSTAMISE TEHNIKAD. Annely Soots.
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE PRAKTILINE HARJUTAMINE KOLMESTES GRUPPIDES. PRAKTIKA. Pille Javed.

mai 2025
8. TSÜKKEL

  • 1. päev. TERVISLIK KEHAKAAL. Triin Muiste.
  • 2. päev. KAALUNÕUSTAMISE PRAKTIKA, MENÜÜ KOOSTAMINE KLIENDILE. PRAKTIKA. Triin Muiste.

juuni 2025
9. TSÜKKEL

  • 1. päev. SEEDEKULGA ANATOOMIA, SEEDIMISE FÜSIOLOOGIA JA BIOKEEMIA PÕHITEADMISED. 
  • 2. päev. TÕENDUSPÕHISUSTOITUMISNÕUSTAMISES. 
  • Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: ANATOOMIA-FÜSIOLOOGIA PÕHITEADMISED. Annely Soots.

juuli 2025
10. TSÜKKEL

  • 1. päev. LAPSE TOITUMINE JA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. EAKA TOITUMINE JA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 

august 2025
11. TSÜKKEL

  • 1. päev. RASEDA JA IMETAVA EMA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. SÖÖMISHÄIRED ja TÕHUSTATUD TOITUMINE. PRAKTIKA.

september 2025
12. TSÜKKEL

  • 1. päev. TUGIELUNDKOND JA TERVISLIK LIIKUMINE. PRAKTIKA.
  • 2. päev. KLIENDIJUHTUMID. PRAKTIKA: selleks õppepäevaks peab olema kogemus vähemalt ühe kliendi nõustamisel

oktoober 2025
13. TSÜKKEL

  • 1. päev. TAIMETOITLUS, VEGANLUS JT DIEEDID TOITUMISNÕUSTAJA TÖÖPRAKTIKAS. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. SEEDIMISE TOETAMINE TOITUMISEGA. 

november 2025
14. TSÜKKEL

  • 1. päev. SÜDAME-VERESOONKONNAHAIGUSTE, DIABEEDI JT NN ELUSTIILIHAIGUSTE ENNETAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. VAIMSE TERVISE TOETAMINE TOITUMISEGA. HAIGUSPUHUNE TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 

detsember 2025
15. TSÜKKEL

  • 1. päev. PROBLEEMSED KLIENDID, NENDEGA TOIMETULEK. 
  • 2. päev. TOIDUHÜGIEEN JA TÖÖTUBVADE LÄBIVIIMINE. 
  • Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: PROBLEEMSED JA PSÜÜHIKAHÄIRETEGA KLIENDID TOITUMISNÕUSTAMISES. Annely Soots. 

jaanuar 2026
16. TSÜKKEL
NB! Kursuse läbimine ei anna luba määrata eliminatsioonidieete.

  • 1. päev. PIIRANGUTEGA MENÜÜDE TASAKAALUSTAMINE. PRAKTIKA.
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAJA PRAKTILINE IGAPÄEVATÖÖ. PRAKTIKA. 

veebruar 2026
17. TSÜKKEL

  • 1. päev. NÕUSTAMISJUHTUMID. ÜLEKAALU TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE PRAKTILINE HARJUTAMINE /ARVESTUS. (Selleks õppepäevaks on tarvis omada vähemalt 5 kliendi nõustamise kogemust)
  • Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: Esmaabi. Reet Saia.

märts 2026
18. TSÜKKEL: ISESEISEV PRAKTILINE TÖÖ KLIENDINÕUSTAMISEL
(vajadusel koolitajapoolne supervisioon)

aprill 2026
19. TSÜKKEL: PRAKTIKA

  • 1. päev. TOITUMISNÕUSTAJA IGAPÄEVATÖÖ – NÕUSTAMISJUHTUMID (sh terviseriskidega kliendijuhtumid). 
  • 2. päev.  TOITUMISNÕUSTAMISE TEOORIA JA PRAKTIKA – TEENUSE KVALITEET. KURSUSE LÕPETAMINE.

NB! Enne lõpetamist peavad olema kõik kohustuslikud tööd esitatud ja arvestatud ning teostatud 15 nõustamist.