Tööpäevadel toimuv toitumisnõustaja õpe algusega oktoober 2024 (läbi veebi)
TOIMUMISE AEG JA KOHT: Koolitused toimuvad internetikeskkonnas. Õppepäevade algus on 9.30. Õppepäeva orienteeruv lõpp on 16.00-16.30. Õppepäeva pikkus on 8 tundi, millele lisandub iseseisev praktiline nõustamine ja teoreetiline töö.
TOITUMISNÕUSTAJA TASEMEL ÕPE KOOSNEB KAHEST MOODULIST:
- I moodul TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED JA TOIDU VALMISTAMINE koosneb 6 õppepäevast ja sobib kõigile huvilistele, ka nendele, kes ei soovi edasi õppida toitumisnõustajaks.
- II moodul TOITUMISNÕUSTAJA ÕPE koosneb 30 õppepäevast ja praktikast töökeskkonnas ning iseseisvast tööst.
Vajadusel koostame individuaalse õppekava, poolte kokkuleppel on võimalik õpe läbida 1 aastaga või õppida kauem.
ÕPPEPLAAN
Täpsem õppepäevade sisukirjeldus ja lisainfo, sh registreerumise kohta, on leitav SIIT ja õppekavast. Õppekava sätestab kõik õppimisega seotu, sh teemade sisukirjeldused, õppematerjalid ja hindamismeetodid ning -kriteeriumid.
I mooduli ÕPPEPÄEVAD, NENDE TOIMUMINE & KOOLITAJAD
22. – 23. oktoober 2024
1. TSÜKKEL – TASAKAALUSTATUD TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED
1. päev. TEOORIA. Annely Soots.
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. Triin Muiste.
19. – 20. november 2024
2. TSÜKKEL – TASAKAALUS MENÜÜ RASVADE JA VALKUDE SEISUKOHAST
1. päev. TEOORIA: TOIDURASVAD JA -ÕLID. Annely Soots
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. Triin Muiste.
17. – 18. detsember 2024
3. TSÜKKEL – TASAKAALUS MENÜÜ SÜSIVESIKUTE SEISUKOHAST. TERVISLIK KEHAKAAL
1. päev. TEOORIA: SÜSIVESIKUD TOIDUS. Mari-Liis Väli.
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. KEHAKAAL. Triin Muiste.
II mooduli ÕPPEPÄEVAD, NENDE TOIMUMINE & KOOLITAJAD
Koolitajad ja täpsed kuupäevad kujunevad välja ca 6 kuud enne õppepäevade toimumist. Tervisekooli koolitajatega saab tutvuda SIIN.
jaanuar 2025
4. TSÜKKEL
- 1. päev. VITAMIINID JA MINERAALAINED, TOIDULISANDID JA LISAAINED. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
- Videoloeng “Vitamiinid” iseseisvaks kuulamiseks. Annely Soots.
- Videoloeng “Mineraalained” iseseisvaks kuulamiseks. Sirli Kivisaar.
- 2. päev. PÕHITOITAINED. Pille Javed.
veebruar 2025
5. TSÜKKEL
- 1. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 1. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
- 2. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 2. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
märts 2025
6. TSÜKKEL
- 1. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 3. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
- 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE ALUSED. Triin Muiste.
aprill 2025
7. TSÜKKEL
- 1. päev. NÕUSTAMISE TEHNIKAD. Annely Soots.
- 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE PRAKTILINE HARJUTAMINE KOLMESTES GRUPPIDES. PRAKTIKA. Pille Javed.
mai 2025
8. TSÜKKEL
- 1. päev. TERVISLIK KEHAKAAL. Triin Muiste.
- 2. päev. KAALUNÕUSTAMISE PRAKTIKA, MENÜÜ KOOSTAMINE KLIENDILE. PRAKTIKA. Triin Muiste.
juuni 2025
9. TSÜKKEL
- 1. päev. SEEDEKULGA ANATOOMIA, SEEDIMISE FÜSIOLOOGIA JA BIOKEEMIA PÕHITEADMISED.
- 2. päev. TÕENDUSPÕHISUSTOITUMISNÕUSTAMISES.
- Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: ANATOOMIA-FÜSIOLOOGIA PÕHITEADMISED. Annely Soots.
juuli 2025
10. TSÜKKEL
- 1. päev. LAPSE TOITUMINE JA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA.
- 2. päev. EAKA TOITUMINE JA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA.
august 2025
11. TSÜKKEL
- 1. päev. RASEDA JA IMETAVA EMA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA.
- 2. päev. SÖÖMISHÄIRED ja TÕHUSTATUD TOITUMINE. PRAKTIKA.
september 2025
12. TSÜKKEL
- 1. päev. TUGIELUNDKOND JA TERVISLIK LIIKUMINE. PRAKTIKA.
- 2. päev. KLIENDIJUHTUMID. PRAKTIKA: selleks õppepäevaks peab olema kogemus vähemalt ühe kliendi nõustamisel
oktoober 2025
13. TSÜKKEL
- 1. päev. TAIMETOITLUS, VEGANLUS JT DIEEDID TOITUMISNÕUSTAJA TÖÖPRAKTIKAS. PRAKTIKA.
- 2. päev. SEEDIMISE TOETAMINE TOITUMISEGA.
november 2025
14. TSÜKKEL
- 1. päev. SÜDAME-VERESOONKONNAHAIGUSTE, DIABEEDI JT NN ELUSTIILIHAIGUSTE ENNETAMINE. PRAKTIKA.
- 2. päev. VAIMSE TERVISE TOETAMINE TOITUMISEGA. HAIGUSPUHUNE TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA.
detsember 2025
15. TSÜKKEL
- 1. päev. PROBLEEMSED KLIENDID, NENDEGA TOIMETULEK.
- 2. päev. TOIDUHÜGIEEN JA TÖÖTUBVADE LÄBIVIIMINE.
- Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: PROBLEEMSED JA PSÜÜHIKAHÄIRETEGA KLIENDID TOITUMISNÕUSTAMISES. Annely Soots.
jaanuar 2026
16. TSÜKKEL
NB! Kursuse läbimine ei anna luba määrata eliminatsioonidieete.
- 1. päev. PIIRANGUTEGA MENÜÜDE TASAKAALUSTAMINE. PRAKTIKA.
- 2. päev. TOITUMISNÕUSTAJA PRAKTILINE IGAPÄEVATÖÖ. PRAKTIKA.
veebruar 2026
17. TSÜKKEL
- 1. päev. NÕUSTAMISJUHTUMID. ÜLEKAALU TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA.
- 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE PRAKTILINE HARJUTAMINE /ARVESTUS. (Selleks õppepäevaks on tarvis omada vähemalt 5 kliendi nõustamise kogemust)
- Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: Esmaabi. Reet Saia.
märts 2026
18. TSÜKKEL: ISESEISEV PRAKTILINE TÖÖ KLIENDINÕUSTAMISEL
(vajadusel koolitajapoolne supervisioon)
aprill 2026
19. TSÜKKEL: PRAKTIKA
- 1. päev. TOITUMISNÕUSTAJA IGAPÄEVATÖÖ – NÕUSTAMISJUHTUMID (sh terviseriskidega kliendijuhtumid).
- 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE TEOORIA JA PRAKTIKA – TEENUSE KVALITEET. KURSUSE LÕPETAMINE.
NB! Enne lõpetamist peavad olema kõik kohustuslikud tööd esitatud ja arvestatud ning teostatud 15 nõustamist.