UUS kuupäev! Nädalavahetustel toimuv toitumisnõustaja õpe algusega detsember 2025 (läbi veebi)

Algus: 06.12.2025

Lõpp: 30.06.2027

Kohtade arv: 30

Maksumus: 3200€ ( 170€ kuu, v.a 18. tsükli eest 140€)

Toimumise koht: zoomis

Registreerimine:

silvia@tervisekool.ee, +372 53 615 681

Kuidas õpe toimub?
  • Õppepäevad: kord kuus, kahepäevased tsüklid läbi zoomi
  • Kestus: 19 kuud / 36 õppepäeva
  • Kellaajad: iga õppepäev algab kell 9.30 ja lõpeb orienteeruvalt 16.00–16.30
  • Lisaks: iseseisev töö ja kodutööd
Kuidas registreeruda?

Kirjuta silvia@tervisekool.ee ning pane kirjaga kaasa see avalduse blankett (täidetult).

Lisainfo ja küsimuste korral kirjuta silvia@tervisekool.ee või helista +372 53 615 681

TOITUMISNÕUSTAJA ÕPE

Täpsem õppepäevade sisukirjeldus ja lisainfo, on leitav SIIT ja õppekavast. Õppekava sätestab kõik õppimisega seotu, sh teemade sisukirjeldused, õppematerjalid ja hindamismeetodid ning -kriteeriumid. Vajadusel koostame individuaalse õppekava, poolte kokkuleppel on võimalik õpe läbida 1 aastaga või õppida kauem.

I mooduli AJAKAVA

I moodul koosneb 6 õppepäevast ja sobib kõigile huvilistele (ka nendele, kes ei soovi edasi õppida toitumisnõustajaks).

06. – 07. detsember 2025
1. TSÜKKEL – TASAKAALUSTATUD TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED
1. päev. TEOORIA. Annely Soots. 
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. Annely Soots

10. – 11. jaanuar 2026
2. TSÜKKEL – TASAKAALUS MENÜÜ RASVADE JA VALKUDE SEISUKOHAST
1. päev. TOIDURASVAD JA -ÕLID. Annely Soots 
2. päev. RASVAD TOIDUS. PRAKTILINE RAKENDAMINE. Triin Muiste

07. – 08. veebruar 2026
3. TSÜKKEL – TASAKAALUS MENÜÜ SÜSIVESIKUTE SEISUKOHAST. TERVISLIK KEHAKAAL

1. päev. TEOORIA: SÜSIVESIKUD TOIDUS. Triin Muiste
2. päev. PRAKTILINE RAKENDAMINE. KEHAKAAL. Mari-Liis Väli.

II mooduli AJAKAVA

II moodul koosneb 30 õppepäevast. Koolitajad ja täpsed kuupäevad kujunevad välja ca 6 kuud enne õppepäevade toimumist. Tervisekooli koolitajatega saab tutvuda SIIN.

7. – 8. märts 2026
4. TSÜKKEL

  • 1. päev. VITAMIINID JA MINERAALAINED, TOIDULISANDID JA LISAAINED. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
    • Videoloeng “Vitamiinid” iseseisvaks kuulamiseks. Annely Soots.
    • Videoloeng “Mineraalained” iseseisvaks kuulamiseks. Sirli Kivisaar. 
  • 2. päev. PÕHITOITAINED. Pille Javed.

4. – 5. aprill 2026
5. TSÜKKEL

  • 1. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 1. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
  • 2. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 2. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.

2. – 3. mai 2026
6. TSÜKKEL

  • 1. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE 3. PRAKTIKA. Mari-Liis Väli.
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE ALUSED. Triin Muiste.

6. – 7. juuni 2026
7. TSÜKKEL

  • 1. päev. NÕUSTAMISE TEHNIKAD. Annely Soots.
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE PRAKTILINE HARJUTAMINE KOLMESTES GRUPPIDES. PRAKTIKA. Pille Javed.

juuli 2026
8. TSÜKKEL

  • 1. päev. TERVISLIK KEHAKAAL. Triin Muiste.
  • 2. päev. KAALUNÕUSTAMISE PRAKTIKA, MENÜÜ KOOSTAMINE KLIENDILE. PRAKTIKA. Triin Muiste.

august 2026
9. TSÜKKEL

  • 1. päev. SEEDEKULGA ANATOOMIA, SEEDIMISE FÜSIOLOOGIA JA BIOKEEMIA PÕHITEADMISED. 
  • 2. päev. TÕENDUSPÕHISUSTOITUMISNÕUSTAMISES. 
  • Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: ANATOOMIA-FÜSIOLOOGIA PÕHITEADMISED. Annely Soots.

september 2026
10. TSÜKKEL

  • 1. päev. LAPSE TOITUMINE JA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. EAKA TOITUMINE JA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 

oktoober 2026
11. TSÜKKEL

  • 1. päev. RASEDA JA IMETAVA EMA TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. SÖÖMISHÄIRED ja TÕHUSTATUD TOITUMINE. PRAKTIKA.

november 2026
12. TSÜKKEL

  • 1. päev. TUGIELUNDKOND JA TERVISLIK LIIKUMINE. PRAKTIKA.
  • 2. päev. KLIENDIJUHTUMID. PRAKTIKA: selleks õppepäevaks peab olema kogemus vähemalt ühe kliendi nõustamisel

detsember 2026
13. TSÜKKEL

  • 1. päev. TAIMETOITLUS, VEGANLUS JT DIEEDID TOITUMISNÕUSTAJA TÖÖPRAKTIKAS. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. SEEDIMISE TOETAMINE TOITUMISEGA. 

jaanuar 2027
14. TSÜKKEL

  • 1. päev. SÜDAME-VERESOONKONNAHAIGUSTE, DIABEEDI JT NN ELUSTIILIHAIGUSTE ENNETAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. VAIMSE TERVISE TOETAMINE TOITUMISEGA. HAIGUSPUHUNE TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 

veebruar 2027
15. TSÜKKEL

  • 1. päev. SUHTLEMINE PROBLEEMIDE KORRAL. 
  • 2. päev. TOIDUHÜGIEEN JA TÖÖTUBVADE LÄBIVIIMINE. 
  • Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: PSÜÜHIKAHÄIRETEGA KLIENDID TOITUMISNÕUSTAMISES. Annely Soots. 

märts 2027
16. TSÜKKEL
NB! Kursuse läbimine ei anna luba määrata eliminatsioonidieete.

  • 1. päev. PIIRANGUTEGA MENÜÜDE TASAKAALUSTAMINE. PRAKTIKA.
  • Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks TOITUMISNÕUSTAJA PRAKTILINE IGAPÄEVATÖÖ
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE HARJUTAMINE. PRAKTIKA. 
    NB! Selleks õppepäevaks peab olema nõustatud vähemalt 5 klienti.

aprill 2027
17. TSÜKKEL

  • 1. päev. NÕUSTAMISJUHTUMID. ÜLEKAALU TOITUMISNÕUSTAMINE. PRAKTIKA. 
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE PRAKTILINE HARJUTAMINE – NÕUSTAMISJUHTUMID
  • Videoloengud iseseisvaks kuulamiseks: Esmaabi. Reet Saia.

mai 2027
18. TSÜKKEL: ISESEISEV PRAKTILINE TÖÖ KLIENDINÕUSTAMISEL
(sh ühe kliendijuhtumi esitamine superviisorile arvestuse saamiseks)

juuni 2027
19. TSÜKKEL: UHTUMIANALÜÜSIDE PRAKTIKUM JA KURSUSE LÕPETAMINE

  • 1. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE SEANSSIDE VAATLEMINE JA TAGASISIDESTAMINE
  • 2. päev.  TOITUMISNÕUSTAMISE TEOORIA JA PRAKTIKA – TEENUSE KVALITEET. KURSUSE LÕPETAMINE.

NB! Enne lõpetamist peavad olema kõik kohustuslikud tööd esitatud ja arvestatud ning teostatud 15 nõustamist.