Tervisekooli kevadsemestri õhtune loengusari „KUIDAS OLLA TERVE“

Algus: 27.04.2020

Lõpp: 01.07.2020

Kohtade arv: Piiramata

Maksumus: 15€ üks loeng

Toimumise koht: Tervisekooli ruumides Tartus (Kalevi 108) ja/või Tallinnas (Pirita tee 26c-33)

Registreerimine:

silvia@tervisekool.ee või telefonil 7 441 340

Uus koolituste sari, milles keskendume sellele, kuidas oma tervist hoida. Teame, et tuleb süüa tervislikult, piisavalt liikuda ning magada, kuid kuidas täpsemalt toit meie tervist mõjutab? Mida tuleb süüa, et meie süda funktsioneeriks hästi kõrge elueani? Mida silmas pidada, et meie luud ja liigesed püsiksid terved ja oleksime vabad nahaprobleemidest? Kõigest sellest ja veel paljust muust selle sarja raames räägimegi.

Koolitused toimuvad nädala sees, õhtuti kell 17.30-20.00.
Ühe korra hind on 15 eurot (sisaldab käibemaksu).

NB! Aprilli ja maikuu kohtumised toimuvad veebiseminaride formaadis läbi GoToMeeting keskkonna. Osalejatele saadetakse enne õppepäeva link, läbi mille saavad koolitusega liituda (vajalik nutitelefon, tahvelarvuti või arvuti). Ülejäänud õppepäevad toimuvad Tervisekooli ruumides Tartus (Kalevi 108) ja/või Tallinnas (Pirita tee 26c-33).

Koolitajad on funktsionaalse toitumise terapeut & arst-psühholoog Annely Soots ja toitumisterapeut & arst Pille Javed.

Registreerimine silvia@tervisekool.ee või telefonil 7 441 340.

TOIMUMISED

💻 Veebiseminar: NAHA TERVIS ja TOITUMINE
23. aprillil kell 17.30-20.00

Koolitaja: arst, psühholoog ja funktsionaale toitumise terapeut Annely Soots

Probleemne nahk – kas ja kuidas toitumisega seotud? Akne, vistrikud, ekseemid jm nahaprobleemid ning nendepuhused toitumissoovitused.
💻 Veebiseminar: TOIT – KAS PELGALT KÕHUTÄIDE? FUNKTSIONAALSE TOITUMISE OLEMUS.
27. aprillil kell 17.30-20.00

Koolitaja: arst, psühholoog ja funktsionaale toitumise terapeut Annely Soots

Lisaks kõhu täitmisele omab toit äärmiselt olulist rolli – hoida meie keha terve ja funktsioneerivana. Teeme kiire ülevaate olulisematest toitainetest ning nende rollist meie keha toimimisele. Näiteks koosneb meie aju 60% ulatuses rasvadest, rasvadest koosnevad ka meie rakumembraanid, mistõttu on väga oluline, missuguseid rasvu toiduga tarbida. Erinevat värvi toiduained sisaldavad tervise jaoks üliolulisi fütotoitaineid, vitamiinid ja mineraalained aitavad olulistel ensüümidel toimida. Anname nõu, kuidas oma menüüd nii planeerida, et see sisaldaks meie kehale vajalikke nn funktsionaalseid toite.
STRESS – TOIMETULEK JA LEEVENDAMISE TEHNIKAD
15. mail Tartus kell 17.30-20.00
25. mail Tallinnas kell 17.30-20.00
Koolitaja: arst, psühholoog ja funktsionaale toitumise terapeut Annely Soots

Tänapäeva ühiskonnas on stressivaba elu pigem erand. Stressi võib põhjustada peaaegu kõik meie ümber – töökoht, perekond, rahalised probleemid, suhteprobleemid jne. Kui mõnest stressiallikast on võimalik läbi elumuutuste vabaneda, on mõned stressiallikad aga paratamatud ning neid oma elust eemaldada võib olla raske või võimatu. Küll aga on võimalik muuta seda, kuidas me nendesse suhtume ja nendega seoses käitume. Koolitusel pakume erinevaid stressi leevendamise tehnikaid ning räägime üleüldisest toimetulekust – kuidas ennast stressi eest kaitsta ning sellega toime tulla.
SÜDAME TERVIS
09. juunil Tallinnas kell 17.30-20.00
11. juunil Tartus kell 17.30-20.00
Koolitajad:
Tartus: arst, psühholoog ja funktsionaale toitumise terapeut Annely Soots
Tallinnas: arst, funktsionaalse toitumise terapeut Pille Javed

Toitumisega on võimalik parandada südame-veresoonkonna tervist – seda peetakse üheks olulisemaks südame-veresoonkonna tervist mõjutavaks faktoriks. Levinumad südame tervist puudutavad probleemid, mida on võimalik toiduga toetada, on kõrge kolesteroolitase, kõrge vererõhk ja rinnaangiin. Anname praktilist nõu oma menüü südamesõbralikuks muutmiseks.
LUUD JA LIIGESED
01. juulil Tartus kell 17.30-20.00
01. juulil Tallinnas kell 17.30-20.00
Koolitajad:
Tartus: arst, psühholoog ja funktsionaale toitumise terapeut Annely Soots
Tallinnas: arst, funktsionaalse toitumise terapeut Pille Javed

Kuidas süüa nii, et hoida oma luud ja liigesed tervena? Toit ja toidulisandid luude toetuseks, liigesekõhre toetamiseks. MIssugust toitu liigesed ja luud vajavad? Kas piisab vaid toidulisandite tarbimisest?