Tartu tööpäevadel jaanuar 2021

Algus: 11.01.2021

Lõpp: 31.07.2022

Kohtade arv: 25

Maksumus: 2475€ (134-155€ kuus)

Toimumise koht: Kalevi 108, Tartu

Registreerimine:

merike@tervisekool.ee, +372 7441 340

Kursused toimuvad kahepäevaste tsüklitena Tervisekooli ruumides Kalevi 108 Tartu. Kõikide õppepäevade algus on 9.30. Õppepäeva orienteeruv lõpp on 16.00-16.30. Õppepäeva pikkus on 8 tundi, millele lisandub praktiline nõustamine ja iseseisev töö. Loe lisa rubriigist “Tervisenõustaja toitumise alal õpe“.

NB! Oleme arvestanud, et seoses koroonaviiruse levikuga võib tekkida/püsida vajadus internetipõhise õppe järele ning anname enda poolt kõik, et õpe oleks korraldatud võimalikult sujuvalt ja mugavalt. Internetipõhine õpe ei näe ette lisakulutusi õpilastele ning I mooduli toiduvalmistamise osa oleme valmis tegema tagantjärele spetsiaalse lisapäevana, kui selleks peaks vajadus olema.

TOITUMISNÕUSTAJA TASEMEL ÕPE KOOSNEB KAHEST MOODULIST:

  • I moodul TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED JA TOIDU VALMISTAMINE koosneb 6 õppepäevast ja sobib kõigile huvilistele, ka nendele, kes ei soovi edasi õppida toitumisnõustajaks. 
  • II moodul TOITUMISNÕUSTAMISE ALUSED JA TERVISENÕUSTAJA TOITUMISE ALAL koosneb 30 õppepäevast.

Tundide arv I ja II moodulis kokku 550 tundi (sh 288 auditoorse töö tundi (155/133), 112 tundi iseseisvat tööd ja 150 tundi superviseeritud praktikat) 

Tervisekooli toitumise ja toitumisnõustaja õpe erineb teistest selle poolest, et rõhutakse TERVISE EDENDAMISELE. Meie jaoks peaks tarbitav toit olema funktsionaalne ehk siis vajalik kehaliste funktsioonide toimimiseks. Õppes keskendutakse sellele, kuidas toit ja toidus sisalduvad toitained mõjutavad meie kehalisi funktsioone. Õpe on praktiline, õpetame toitumisnõustajale vajalikke teadmisi ja oskusi ning seda, kuidas kõike praktilises kliendinõustamises rakendada.

I MOODUL 
TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED JA TOIDU VALMISTAMINE

  • Kokku 48 tunditeooria- ja praktikaõpet (26h/22h vastavalt).
  • Õpilane saab palju lisalugemist ja toiduretsepte.
  • Hind 465 eurot (kolmes osas, kolm korda 155 eurot).
  • Igal õppepäeval valmistatakse koos toidud (lõunasöök ja vahepalad).

Sobib kõigile, ei pea jätkama toitumisnõustaja õppega. Koolitusel käsitletakse nii tervisliku toitumise aluseid kui õpetatakse neid praktikas rakendama. Koolituse hind sisaldab lisaks koolituse ja õppematerjalide ning käibemaksule ka valmistatava toidu maksumust. Igal õppepäeval valmistatakse koos õpetajaga mitmeid eineid. Soovijad saavad edasi õppida TERVISENÕUSTAJAKS TOITUMISE ALAL.

I mooduli ÕPPEPÄEVAD, ÕPETAJAD & ÕPPEPÄEVADE SISU LÄHITUTVUSTUS

11. – 12. jaanuar 2021
1. tsükkel – TASAKAALUSTATUD TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED

  • 1. päev. TEOORIA. Annely Soots. Toitumispüramiidid ja tervisliku tasakaalustatud toitumise alused. Erinevad toitumissoovitused. Toortoit ja küpsetatud toit. Erinevad toiduainegrupid ja nende tervislikkus. Põhitoitained, vitamiinid ning mineraalained, toidu lisaained. Erinevad süsivesikud ja nende mõju veresuhkrutasemele. Loomsed versus taimsed valgud ja rasvad. 
  • 2. päev. PRAKTIKA. Triin Muiste. Köögivilja tarbimissoovitused ja taimetoidu hulga suurendamine menüüs – erinevad võimalused ja nipid läbi päevamenüü näidete. Fütotoitainete kasulikkus, taimetoitlus, veganluse ohud. Tervisliku toidu valmistamise meetodid ja toidunõud. Toiduhügieeni alused. Erinevad taimsed toiduained, toorsupid ning -salatid, salatiõlid. Praktika: Iseenda MENÜÜ ANALÜÜS toitumissoovituste järgi portsjonite alusel ning tasakaalus menüü koostamine.

15. – 16. veebruar 2021        
2. tsükkel – TASAKAALUS MENÜÜ RASVADE JA VALKUDE SEISUKOHAST

  • 1. päev. TEOORIA. Annely Soots.Tervisliku tasakaalustatud toitumise põhialuste kordamine. Valgurikkad toidud ja valgu vajadus. Rasvade vajadus ja menüü tasakaalustamine rasvade ja valkude seisukohast. Erinevad rasvhapped ja nenderohked toiduained. Seemnete ja pähklite tervistav toime, tarbimissoovitused. Erinevad õlid, rasvad ja võided /määrded. Õlide tootmine ja kvaliteet. Rasvade ja õlide kuumutamine, rafineerimine, suitsemispunktid. Hüdrogeenitud rasvad. 
  • 2. päev. PRAKTIKA. Triin Muiste. Rasvade poolest tasakaalus menüü teooria kordamine. Rasva- ja valgurikkad toiduained: kala ja mereannid, liha- ja piimatooted, muna, siseelundid – tarbimissoovitused. Erinevate rasvhapete ja nenderohkete toidugruppide kordamine, rasvade tasakaalu hindamine menüüs.

15. – 16. märts 2021
3. tsükkel – TASAKAALUS MENÜÜ SÜSIVESIKUTE SEISUKOHAST, ERINEVAD SÜSIVESIKUD. TERAVILI JA KAUNVILI, TERVISLIK KEHAKAAL

  • 1. päev. SÜSIVESIKUD. Annely Soots või Pille Javed. Tasakaalustatud toitumise alused rõhuasetusega süsivesikutele. Liht- ja liitsüsivesikud, nende tervislikkus, toitumissoovitused. Kiired ja aeglased süsivesikud, suhkrud ja kunstsuhkrud. Toiduainete GI ja GK, süsivesikurikaste toitude valimine, vajadus ja menüü planeerimine. Köögi- ja puuvili ning toortoit. Toiduainete GK leidmise harjutamine.
  • 2. päev. TERAVILI JA KAUNVILI. KEHAKAAL. Hiie Järva, Pille Javed, Eliisa Lukk või Triin Muiste. Teravili ja kaunvili, nende tervislikkus. Pudrud, makaronid jt tooted. Suhkruliiast ja kõrgest kehakaalust tingitud terviseprobleemid. Kaalu langetamise üldpõhimõtted. GK-sõbralikud maiustused, vahepalad. Praktika: Tervisliku tasakaalustatud menüü koostamine, mis võtab arvesse ka toiduainete GK-d. Toidukaupade siltide lugemine ja loetu interpreteerimine.
  • Iseseisev lugemine: Peamised toiduainetetööstuses kasutatavad toidu lisaained, nende ohutus.

II MOODUL
TERVISENÕUSTAJA TOITUMISE ALAL
 väljaõpe

  • Kestvus 17 kuud (30 õppepäeva), sh kaks kuud superviseeritud praktikat.
  • Hind 2010 eurot (15 kuud, 134 eurot kuus). 
  • Tundide arv II moodulis 502 tundi (sh 240 auditoorse töö tundi (129 teooria- ja 111 praktikaõpet), 112 tundi iseseisvat tööd ja 150 tundi superviseeritud praktikat

II mooduli ÕPPEPÄEVAD, ÕPETAJAD, ÕPPEPÄEVADE SISU LÜHITUTVUSTUS

12. – 13. aprill 2021
4. TSÜKKEL

  • 1. päev. VITAMIINID ja MINERAALAINED – praktika. Annely Soots või Pille Javed. (ARVUTI VAJADUS) Õppepäeval tegeletakse toitumisnõustaja töös ettetulevate teemadega vitamiinide ning mineraalainetega seoses. Õpitakse kasutama erinevaid allikaid ning koostama menüüsid, mis on vitamiinide- ja mineraalaineterikkad. Käsitletakse erinevad vitamiinide ja mineraalainete vorme toidulisandites ning toitumisnõustaja pädevust ja eetikat lisandite määramisel.
    Kodune ülesanne: Piimatoodetevaba B-grupi vitamiinide ja kaltsiumirikka kahe päeva menüü koostamine. Eesmärk on tutvuda kaltsiumi- ja B-vitamiiniderikasterikaste toiduainetega, otsida tervislikke retsepte ning koostada tasakaalus päevamenüüd. Menüüd ei hinnata.
    • VIDEOLOENGUD ISESEISVALT KUULAMISEKS:
      • Vitamiinid. Annely Soots. Vitamiinide tarbimise erinevad tasemed. Igapäevane vajadus ja ohutud suurimad annused. Erinevad vitamiinid: vesi- ja rasvlahustuvad. Kõikide vitamiinide lühitutvustus, mõju tervisele, sisaldus toidus, toidulisandina manustamine. Ohud ala- ja ületarbimisel.
      • Mineraalained. Sirli Kivisaar. Makro- ja mikroelemendid, kehale vajalikud ja mittevajalikud. Tarbimise erinevad tasemed, igapäevane vajadus ja ohutud suurimad annused. Erinevate mineraalainete – bioelementide kirjeldus, mõju tervisele, sisaldus toidus. Ohud ala- ja ületarbimisel.
  • 2. päev. PÕHITOITAINED. Annely Soots või Pille Javed. Põhitoitained ja vesi. Erinevad süsivesikud ning nende seosed tervisega. Erinevad rasvad ja rasvade ainevahetus kehas. Valkude osatähtsus ja biorollid. Biokeemia. Toidulisandid.
    Kodune ülesanne: kontrolltöö põhitoitainetest.

10. – 11. mai 2021
5. TSÜKKEL 
(ARVUTI VAJADUS)

  • 1. päev. MENÜÜ KOOSTAMINE. Hiie Järva või Triin Muiste. Vitamiinide- ja mineraalaineterikka ning tasakaalus põhitoitainetega menüü koostamine portsjonitesüsteemi kasutades. Tarbitava toidu kvantiteet ja kvaliteet. Tasakaalustatud päevamenüü toiduainete kvaliteeti silmas pidades. Teooria ja praktika (ARVUTI VAJADUS): tasakaalus menüü koostamine portsjonite süsteemis ja menüü kontrollimine ja selle tasakaalustamine.
  • 2. päev. MENÜÜ ANALÜÜS JA KOOSTAMINE. Hiie Järva või Sirle Nukk. Menüüde analüüsimise ja koostamise meetodid portsjoneid arvestades ja toitumisprogramme kasutades.
    Praktika (ARVUTI VAJADUS): tasakaalus menüü koostamine portsjonite süsteemis, menüü kontrollimine Nutridata programmiga ja selle tasakaalustamine. 
    Kohustuslik töö: Õpilane esitab päeva lõpuks ühe toitainete mõttes 100% tasakaalus menüü portsjonitesüsteemis, mis on kontrollitud Nutridata programmiga.
    Kodune ülesanne: ühe Eestis pakutava menüü 2 päeva analüüs.

14. – 15. juuni 2021
6. TSÜKKEL

  • 1. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE ALUSED. Triin Muiste või Pille Javed või Hiie Järva. Toitumisnõustamise olemus, koostöö teiste tervishoiu- ja toitumisala töötajatega. Toitumisspetsialistide erinevad tasemed, pädevuse piirid toitumisnõustajate meeskonnas jt spetsialistidega koostöös. Baas- ja jätkukoolitused. Toitumisnõustaja vastuvõtt jt tööülesanded. Nõustamise protsess. Toitumisnõustamise dokumenteerimine, andmekaitse ja konfidentsiaalsus. Teiste teenuste vajadus, kliendi edasisuunamine. Meeskonnatöö alused. Laiendatud meeskonnaliikmed ja nende funktsioonid. Nõustamise dokumentatsiooni kasutamise praktika. Toitumisnõustamise demonstratsioon.
  • 2. päev. TERVISLIK KEHAKAAL. Annely Soots, Pille Javed, Triin Muiste või Hiie Järva. Tervislik kehakaal, ülekaal ja rasvumine. Ülekaalu ja rasvumise hindamine: KMI jt näitajad, nende mõõtmine. Kehakaalu mõjutavad faktorid. Erinevad kehakaalu langetamise viisid, nende mõju tervisele. Kaalu langetavad operatsioonid. Liikumine ja kehakaal. Raskused kaalu langetamisel. Kaalugrupid ja individuaalne nõustamine. Toidulisandid kaalu langetamiseks.

5. – 6. juuli 2021
7. TSÜKKEL

  • 1. päev. NÕUSTAMISE TEHNIKAD. Annely Soots. Nõustamise teooria, selle erinevus tavasuhtlusest ja konsulteerimisest ning informeerimisest. Nõustamise efektiivsuse hindamine. Kliendi kuulamine ja intervjueerimine, efektiivsed ja ebaefektiivsed suhtlemistehnikad. Kliendi õpetamine. Aktiivse kuulamise praktika, näidisnõustamine.
  • 2. päev. KAALULANGETAMISE NÕUSTAMISE PRAKTIKA. Pille Javed, Triin Muiste või Hiie Järva. Süsivesikute teooria ja GK teooria kordamine. Kaalu langetava päevamenüü koostamine. Kaalulangetaja menüüde analüüs ja kaalunõustamise alused. 
    Kodune ülesanne: järgida 2 nädalat tasakaalustatud menüüd ning GK-dieeti, esitada oma kogemuse kirjeldus ning viia läbi üks kaalulangetamise nõustamine.

august 2021
8. TSÜKKEL

  • 1. päev. ANATOOMIA-FÜSIOLOOGIA. Annely Soots või Pille Javed. Erinevate elundkondade anatoomia-füsioloogia: meeleelundid, närvisüsteem, luud ja liigesed, südame-veresoonkond ja veri, kuse-suguelundkond, hingamiselundkond, hormonaalne-, immuun- ja lümfisüsteem. Toitumisnõustajale vajalikud teadmised, seosed kliendi terviseprobleemidega. Haigusseisundid, millega toitumisnõustaja oma töös kokku puutub. 
  • 2. päev. KLIENDIJUHTUMID, TÕENDUSPÕHISUS. Annely Soots, Pille Javed või Eliisa Lukk. Juhtumiteooria ja juhtumi vormistamine. Nõustamise protsessi etapid. Kliendijuhtumite arutelu. Toitumisalases teabes orienteerumine, teabeallikate kasutamine, kliendi juhendamine sobivate valikute tegemisel, individuaalse tasakaalustatud menüü koostamisel ning füüsilise aktiivsuse korrigeerimisel. Internetis pakutava kriitiline hindamine. Referaadi kirjutamise juhendamine, teemade valimine. 
    Kodune ülesanne: ühe kliendijuhtumi vormistamine arvestuseks.
    Kodune ülesanne: nõuetekohase 2-3 leheküljelise referaadi kirjutamine toitumisnõustaja kompetentsi kuuluval teemal.

september 2021
9. TSÜKKEL
 (ARVUTI VAJADUS)

  • 1. päev. LAPSE TOITUMINE. Hiie Järva või Triin Muiste. Imiku lisatoitmine. Toitainetevajadus lapseea erinevatel perioodidel. Lapsele menüü koostamine lapse iga ja individuaalsust ning perekonna võimalusi ja eripärasid silmas pidades. Laste toitumisnõustamise eripära. Praktika: Lapsele menüü koostamine (erinevates gruppides koostatakse menüü erinevates vanustes lastele), ühe lasteaia menüü analüüs.
    Kodune ülesanne: ühe lapse toitumisnõustamine.
  • 2. päev. EAKA TOITUMINE. Annely Soots, Triin Muiste või Pille Javed. Toitumissoovitused ja toitainete vajadus vanas eas. Eaka toitumist mõjutavad faktorid, toitumis- ja terviseprobleemid, sh ala- ja ülekaal, sarkopeenia. Ühe eaka toitumisnõustamise praktiseerimine. 

oktoober 2021
10. TSÜKKEL

  • 1. päev. RASEDA JA IMETAVA EMA TOITUMISNÕUSTAMINE. Külli Holsting. Toidu- ja toitumissoovitused rasedale. Erinevad rasedusaegsed terviseprobleemid ning nendepuhused toitumissoovitused. Toidulisandid ja rasedus. Taimetoitlus ja rasedus. Isu muutused raseduse ajal. Imetava ema toitumine.
    Kodune ülesanne: ühe raseda toitumisnõustmine. 
  • 2. päev. SÖÖMISHÄIRED. Annely Soots, Eliisa Lukk või Pille Javed. Söömishäired, nende tekkepõhjused ja sümptomid. Toitumispsühholoogia. Kaal ja stress. Perepsühholoogia. Emotsionaalne söömine. Alakaalu põhjused, hindamine, ohud. Kaalu tervislik tõstmine. Praktika: kaalu tõstva 2 päeva menüü koostamine, kasutades toitainetetihedaid toite.

november 2021
11. TSÜKKEL

  • 1. päev. SEEDEKULGA ANATOOMIA JA FÜSIOLOOGIA. Valkude, toidurasvade ja süsivesikute seedimine ja imendumine. Seedeensüümid. Seedehäirete tekkimine ja toitumissoovitused, lähtudes füsioloogiast.
  • 2. päev. SEEDIMISE TOETAMINE TOITUMISEGA.  Toitumisnõustamine kergemate seedevaevuste puhul, nõustaja pädevus diagnoositud haigustega isikutega töötamisel. Soolestiku seotus teiste organsüsteemidega. Seedimise toetamine tervisliku toitumisega. Kõhukinnisus, reflukstõbi, puhitus jt seedimisega seotud tervisehäired ja toitumine. Praktika: Seedehäiretega isikule menüü koostamine ja nende toitumisnõustamine.
    Kodune ülesanne: nõustada ühte seedevaevustega isikut.

detsember 2021
12. TSÜKKEL
 (ARVUTI VAJADUS)

  • 1. päev. TERVISLIK LIIKUMINE. Eliisa Lukk. Lihaskond. Tõenduspõhised liikumissoovitused. Mittevõistleva terviseportlase toitumine ja menüü koostamise alused. Energiabilanss ja energiavajadus. Rasvunu sportimine. Toitumisnõustaja pädevus sportiva inimese nõustamisel. Veevajadus, spordi- ja energiajoogid. Toidulisandid ja sportimine. Spordis keelatud ained. Liigse füüsilise koormuse negatiivne mõju kehale. Praktika: Ühe spordiala harrastussportlase nõustamise läbiviimine, sh menüü analüüs.
    NB! toitumisnõustaja ei õpi baasõppe tasemel sportlase toitumist, see on jätkuõppe teema. 
  • 2. päev. ESMAABI. Reet Saia. Kannatanu seisundi hindamine, eluohtliku seisundi äratundmine, esmaabi äkkhaigestumiste korral: infarkt, ohtlik kõhuvalu, allergilised seisundid, diabeet, lämbumine, minestamine, mürgistused, šokk. Stabiilse küliliasendi ja elustamise harjutamine.
    Kodune ülesanne: ühe terviseseportlase toitumisnõustamine. 

jaanuar 2022
13. TSÜKKEL

  • 1. päev. TOIDUHÜGIEENI ALUSED. Laivi Mesikäpp.Toidu- ja toidu valmistamise ohutus. Toiduhügieen töötubade läbiviimisel. Seadusest tulenevad nõuded.
  • 2. päev. PROBLEEMSED KLIENDID, NENDEGA TOIMETULEK. Annely Soots. Inimeste toitumiskäitumise kujunemine, selle mõjutajad. Kliendi motiveerimine ja jõustamine. Enesega toimetulek, kui kliendid ei edene. Läbipõlemise ilmingud, selle ärahoidmine. Enesekehtestamise teooria. Agressiivne, allaheitlik ja kehtestav suhtlemisstiil. Kliendi ja toitumisnõustaja õigused. Enesekehtestamise praktika.

veebruar 2022
14. TSÜKKEL 
(ARVUTI VAJADUS)

  • 1. päev. SÜDAME-VERESOONKONNAHAIGUSTE JA DIABEEDI ENNETAMINE. Pille Javed, Annely Soots või Eliisa Lukk. Eluviisi mõju terviseseisundile; metaboolse sündroomi ja II tüüpi diabeedi kujunemine. Haigestumise riski vähendamine toitumise abil (südame-veresoonkonnahaigused – kõrge kolesteroolitase ja vererõhk). Toitumisnõustaja kompetentsuse piirid ja koostööpunktid. Praktiseeritakse erinevate terviseprobleemide puhul nõustamist nõustamisplaane koostades. 
  • 2. päev. VAIMSE TERVISE TOETAMINE TOITUMISEGA. Pille Javed, Eliisa Lukk või Annely Soots. Stress ja toitumine. Erinevate toitainete puuduse ja tasakaalustamata toitumise mõju vaimsele seisundile (õpi- ja keskendumisvõimele, meeleolule, energiatasemele). Eridieedid. Koostöö toitumisterapeutide ja meedikutega. Toitumisnõustajale vajalikud teadmised ja oskused, pädevuse piirid. Harjutatakse menüüde koostamist toitumisterapeudi poolt saadud juhiste alusel.

märts 2022
15. TSÜKKEL

  • 1. päev. TOIDUTALUMATUS JA – ALLERGIA. Annely Soots või Hiie Järva. Kliendi nõustamine ja menüüde koostamine toidutalumatuse ja -allergia korral. Edasisuunamise ja koostöövajaduse leidmine.
    Kodune ülesanne: esitada kahe nädala gluteeni- ja piimavaba dieedi kogemuse kirjeldus. 
    NB! Kursuse läbimine ei anna luba määrata eliminatsioonidieete. Õpilane peab saama enne superviseeritud praktikat testide nõustamisel (3-5 kliendi nõustamine on vajalik).
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAJA PRAKTILINE IGAPÄEVATÖÖ. Annely Soots, Hiie Järva, Triin Muiste või PIlle Javed.
    Toitumisnõustajana tööle asumine: reaalne tööpäev ja tööülesanded, erinevad tegevusvaldkonnad, sh töötubade läbiviimine ja töö kliendigruppidega. Ettevõtluse alustamine, teenuse reklaamimine ja tasu küsimine. Andmekaitse.
    Erinevate Eestis pakutavate menüüde analüüsimise juhendamine. Koos õpetajaga analüüsitakse ühte menüüd.
    Toitumisnõustamise praktiseerimine ja nõustamise dokumenteerimine.

aprill 2022
16. TSÜKKEL

  • 1. päev. TAIMETOITLUS. Pille JavedTaimetoitluse erinevad vormid, ohud ja kasulikkus. Vegani menüü analüüs ja toidulisandite vajadus. Erinevad sh ekstreemsed puhatuskuurid ja nende tervislikkus.
  • 2. päev. PSÜÜHIKAHÄIRED. Annely Soots. Erinevad psüühikahäired ja toitumisnõustaja pädevus ning koostöö arstide, psühholoogide ja toitumisterapeutidega. Suhtlemise alused. Depressiooni, ärevuse jt testid. Psüühikahäiretega klientide toitumisnõustamine. 

mai 2022
17. TSÜKKEL

  • 1. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE PRAKTILINE EKSAM.  Annely Soots, Hiie Järva, Triin Muiste või PIlle Javed.
    Õpilane viib läbi toitumisnõustamise seansi ning annab tagasiside kaasõpilasele toitumisnõustamise kohta. Õpilasel peab olema nõustamise praktiline kogemus vähemalt 8 kliendi nõustamisega.
    Toitumisnõustamise teooriaeksam peab olema arvestatud – eksamitöö tehakse kodus, kasutada võib kõiki õppematerjale ja internetti. Eesmärk on osata leida kiiresti õiget tõenduspõhist teavet. 
  • 2. päev. TOITUMISNÕUSTAMISE TEOORIA JA PRAKTIKAAnnely Soots, Hiie Järva, Triin Muiste, Eliisa Lukk või PIlle Javed.
    Haiguspuhune toitumisnõustamine, toitumisnõustaja, tervisenõustaja toitumise alal ja toitumisterapeudi kompetents. Jätkuõpe ja FTT kompetents. Kompetentsi säilitamine ja tõendamine. Elukestev õpe. Supervisioon, koostöö. eetika jt olulised nõustamisteenuse kvaliteedi kindlustamise teemad.
    Situatsioonülesanded: nõustamisjuhtumite arutamine, kliendimenüüde analüüsid. Toiduallergiaga ja -talumatustega, taimetoitlaste ja terviseprobleemidega klientide nõustamine, toitumisnõustamise plaanide koostamine. Koostöö keerulisemate juhtumite korral.

juuni 2022
18. TSÜKKEL: PRAKTILINE TÖÖ KLIENDINÕUSTAMISEL KOOLIPOOLSE SUPERVISIOONIGA.

juuli 2022
19. TSÜKKEL: TERVISENÕUSTAJA TOITUMISE ALAL PRAKTIKA JA MENÜÜDE ARVESTUS. 
Läbiviijad Annely Soots või Eliisa Lukk või Pille Javed või Hiie Järva.

  • 1. päev. TERVISENÕUSTAJA TOITUMISE PRAKTIKA, SITUATSIOONÜLESANDED.
    Toiduallergiaga ja -talumatustega, taimetoitlaste ja terviseprobleemidega klientide nõustamine, toitumisnõustamise plaanide koostamine. Juhtumite analüüsid. Erinevad keerulisemad kliendijuhtumid, koostöö teiste spetsialistidega. Toitumisnõustaja tööstress, läbipõlemise ennetamine.
  • 2. päev. ERINEVAD TOITUMISNÕUSTAMISEGA SEOTUD TEEMAD:
    – Toitumisnõustaja tööks vajalikud juhised, praktilised vajadused, mis on üles kerkinud nõustamiste käigus.
    – Menüüde koostamine kliendile, toitumisjuhised kliendile, nende koostamine.
    – Toitumisest kirjutamine, õpilased kannavad ette oma referaadid, räägivad praktilisest kogemusest,
    Ettekannete koostamine/kuulamine.
    – Õpilased räägivad endi kogemusest erinevate EV-s pakutavate menüüde analüüsimisel
  • Kursuse lõpetamine
  • Enne lõpetamist esitada esse “Mina toitumisnõustajana”