UUS materjal 2018

20.02.2018
Rasvadest / Krilliõli vs kalaõli. Kumb on kasulikum? Keith Pearson (PhD, RD), artikkel avaldatud www.healthline.com
Mineraalained / 9 tervislikku joodirikast toitu. Tõlge: https://www.healthline.com/nutrition/iodine-rich-foods#section2
Süsivesikud ja suhkur/ Kas alluloos on tervislik magustaja? Franziska Spritzler, RD, CDE 10. septembri 2017 artiklist “Is Allulose a Healthy Sweetener” 

Vitamiinid-mineraalained/Tsink ja infektsioonhaigused.Jelena Karjagina lõputöö 2017. 14.02.18
pH/ Toitumisest põhjustatud atsidoos: reaalne probleem? kliiniliselt ravitav? (Joseph Pizzorno, Lynda A. Frassetto ja Joseph Katzinger. Diet-induced acidosis: is it real and clinically relevant? British Journal of Nutrition (2010), 103, 1185–1194)


Toidutalumatus - Ohud gluteenivabalt toitudes. Maiu-Maret Taidre. 20.01.2018
Tervislik toitumine/taimetoitlus - Vegan-laste toitumine, Kadri Hekk. 22.01.2018
Laste toitumine/Balletitantsijast laste toitumine. Krista Mulenok. 22.01.2018
Prediabeet ehk eeldiabeet. Olga Säkki, õde, toitumisnõustaja. 22.01.2018
Liha ja loomsed toiduained/Metsloomaliha. Evelin Viira, lõputöö, 2017. 22.01.2018
Toiduainete tervistav toime/Granaatõun ja selle potentsiaalsed tervisele kasulikud omadused. Kristina Mäemets-Allas, PhD rakubioloogias, toitumisnõustaja. 22.01.2018
Süsivesikud/Kunstlike magusainete mõju veresuhkrutasemele ja insuliinile. Silja Vetevoog, 2017. 22.01.2017
Süsivesikud/Eeldiabeet ja toitumine. Olga Säkki, 2018. 22.01.2018

Kehakaal/Kokkuvõte 2-nädalasest GK-dieedi kogemusest (86 juhtumi põhjal ajavahemikus 2015-2016). Nelli Moleva ja Annely Soots, 2017. 24.01.2018