Rasvadest

Õlide tootmine ja rääsumine (loe rohkem rafineerimisest ja hüdrogeenimisest: Food and Agriculture Organization of the United Nations.)

Ajakiri Toitumisteraapia nr.19, "SÜDA" müügil poodides kuni septembri lõpuni 2016. Ajakirja saab tellida www.toitumisteraapia.ee  

Loe ajakirjast Toitumisteraapia nr.19, "SÜDA", 2016
     Soovitusi toidurasvade tarbimiseks, Annely Soots,
     Tervislikud seemned, Annely Soots, 
     Loomne rasv, sõber või vaenlane, Sirli Kivisaar ja L-karnitiin, Tiiu Vihalemm
     Oomega-3 rasvhapped ja südame tervis, Annely Soots
Ajakirjast saab veel lugeda kolesteroolist, selle normaliseerimisest toitumise abi, südame-veresoonkonna tervist toetavatest fütotoitainetest, kohvis seosest südametervisega jm.

Teistest ajakirja Toitumisteraapia numbritest saab lugeda: 

Kurgirohuõli. Kurgirõhuõli on gamma-linoleenhapperikas (GLA) ja selle manustamist talutakse üldiselt hästi ja kõrvaltoimeid ei ole täheldatud ka suurtes doosides tarbimisel. Väga kõrged doosid võivad kutsuda esile mao-sooletrakti ärrituse ja kõhulahtisuse. On aga juhtumikirjeldusi, kus GLA manustamine on suurendanud krambiaktiivsust epilepsia korral, mistõttu soovitatakse GLA-rikast õli epileptikule mitte anda. Samuti on leitud, et GLA-rikka õli manustamine suurendab veres arahhidoonhappe taset ning seetõttu soovitatakse neid õlisid tarbida koos kalaõliga.

Kookospähkel, toitumisnõustaja Evelin Rüüberg, 2013.
Chia seemned, toitumisnõustaja Anneli Savo, 2013


Pähklid, Urmas, Soots, ajakirjast Toitumisteraapia nr.18, "STRESS", 2016

Oliiviõli. Heret Pauskar, ajakirjast Toitumisteraapia nr. 16, "Tervistava dieedi otsinguil", 2015

Monoküllastamata rasvhapeterikkad toiduianed - oluline osa Vahemeredieedis, Ülle Hõbemägi, toitumisterapeut. Ajakirjast Toitumisteraapia nr. 16, "Tervistava dieedi otsinguil", 2015

Mereannid, Triin Muiste, ajakirjast Toitumisteraapia nr.16 "Tervistava dieedi otsinguil" 2015.

Kuni tänase päevani on arvatud, et taimedes kolesterooli ei ole. Nüüdseks on aga teada, et kolesterooli leidub ka taimedes, kuigi äärmiselt vähe:  E.J. Behrman ja Venkat Gopalan. Cholesterol and Plants (eesti keeles). Journal of Chemical education, v82 n12 p1791 Dec 2005 Tõlkinud K. Jaani-Vihalem, tõlke korrigeerinud A.Soots ja T.Vihalemm.